Kleding XXL

Trends voor de toekomst

Deel artikel

Trui DamesDe kledingtrends veranderen constant. Maar wat zijn nou de trends voor de toekomst? Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het milieu en met het verdedigen van beschermde diersoorten. Dit heeft alles met kleding te maken, aangezien er onder andere bont of slangenhuiden worden gebruikt voor bepaalde kleding. Mensen vinden het steeds belangrijker om te weten waar hun kleding vandaan komt. Daarom is de verwachting dat in de toekomst (echt) bont en leer steeds minder voor zal komen. Ook moeten we als we het hebben over de toekomst verwachten dat technologie en kleding samen komen. Lichtgevende kleding, kleding die zich verwarmt en koelt en sensorkleding zijn de trends voor de toekomst.

Kledingcombinaties

Er zijn oneindig veel verschillende kledingcombinaties. Wat moet u wel doen en wat moet u absoluut niet doen? Hier een paar tips zodat u uw kleding makkelijker kunt combineren. Zorg voor basiskledingstukken zoals een zwarte broek, een goede jeans, wat basic T-shirts en blousjes en een basic jasje/colbert. Laat één kleur terugkomen in uw outfit. Heeft u bijvoorbeeld gele sneakers, dan is het mooi om een geel riempje om te doen. Werk met laagjes. Doe een blousje aan en daarover een trui. Als het daarvoor te warm is, kunt u ook gewoon alleen een kraagje kopen. De laatste tip: durf jezelf te zijn. Hoe saai is het als iedereen hetzelfde mooi vindt en hetzelfde draagt? Door origineel te zijn val je op en laat je jouw karakter zien. Denk aan mensen die expres hun felle sokken laten zien of mensen die twee verschillende kleuren kleding dragen die totaal niet met elkaar matchen. Wat er ook uit mag springen bij jouw outfit zijn accessoires. Misschien draag je alleen een jeans met een simpel T-shirt er op. Door grote oorbellen, een mooie sjaal of een modieuze hoed op te zetten, ziet jouw outfit er totaal anders uit!

 Jeans: waar komt de jeans vandaan?

Broekspijpen oprollen, jeans met scheuren of verfspetters. Dit waren de trends van de afgelopen jaren. Misschien heb je het zelf meegemaakt: ‘Ben je gevallen?’ ‘Was je geld op?’ Elke keer diezelfde grap. Nee, dit is gewoon in de mode hoor! Om achter het ontstaan van de jeans te komen, moeten we terug naar de 19e eeuw, naar Frankrijk. Daar werden de woorden ‘serge de Nîmes’ gebruikt om de stof te omschrijven waar toen de jeans van gemaakt werden. Die woorden werden al snel ingekort naar ‘denim’. De jeans werd erg populair in Europa. Vooral bij de matrozen in het Italiaanse Genua. Zij kochten zo veel van deze stof dat de stof werd vernoemd naar de Franse bijnaam voor matrozen uit Genua: gênes. En dit werd al snel vervormd naar de naam… jeans.

Gerelateerd nieuws

Bikini
Trends

De leukste bikinitrends in 2018

Het is misschien nog ietwat vroeg maar de zomer staat voor je het weet al voor de deur, dat betekend zoeken naar een nieuwe bikini.