Kleding XXL

Hoe gaat Parajumpers om met bont?

Deel artikel

Wie wil er nou geen Parajumpers jas? Het merk verzorgt jassen die niet enkel modieus zijn, maar ook nog eens van zeer hoge kwaliteit. De jassen zijn in Nederland verkrijgbaar en daar maakt men optimaal gebruik van. Nederlanders weten de weg naar fysieke winkels en webshops zeker te vinden voor dit merk.

Parajumpers maakt bij sommige jassen gebruik van bont en/of dons. Dat stuit mensen wel eens tegen de borst. Om het gebruik van bont en dons zo verantwoord mogelijk te maken, gebruiken ze enkel de beste bont en dons. Daarnaast is Parajumpers open in de afkomst en het proces.

Echt bont

Het bont wat wordt gebruikt, wordt veelal gebruikt bij de warme winterjassen. Er worden verschillende soorten bont gebruikt, namelijk van:

  • Konijnen
  • Wasberen
  • Prairiewolven
  • Schapen.

De openheid van Parajumpers begint bij het stellen van eisen aan de dierlijke producten. Hiervoor werken ze samen met ervaren partners in de branche. Door middel van strenge eisen maken ze het gebruik van dierlijke producten duurzaam en te verantwoorden naar iedere consument toe.

Een voorbeeld van de eisen zijn terug te vinden in het bont van wasberen. Op Finse fokboerderijen worden de wasberen gefokt en wordt de bont gewonnen. Deze Finse bedrijven moeten aan strenge wetgeving voldoen. Zo staat de gezondheid van de wasberen hoog in het vaandel. Ook de hygiëne van de fokboerderij wordt veelvuldig gecontroleerd. Op deze manier wordt alleen met goede en duurzame bont gewerkt.

Kwalitatieve donsjassen

Naast jassen met bont zijn er ook Parajumpers Donsjassen. Ook hiervoor worden strenge eisen gesteld. Meer dan 90% van de dons is afkomstig van eenden. Deze eenden worden gehouden in Europa en Azië.

De dons die gewonnen wordt is altijd een bijproduct. Dat betekent dat de eenden niet primair gehouden worden voor de dons, maar vaak voor de voedselindustrie. Partijen als de European Down and Feather Association en de International Down and Feather Testing Laboratory houden toezicht op het proces en keuren het eindproduct.

Gerelateerd nieuws

Trends

Trends voor de toekomst

De kledingtrends veranderen constant. Maar wat zijn nou de trends voor de toekomst? Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het milieu en met het