Kleding XXL

Wat zijn de kenmerken van een perfect overhemd?

Deel artikel

Overhemden kopen is voor menig man best een uitdaging. Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende soorten, maten en pasvormen. Het resultaat is dat je vaak 20 overhemden in de kast hebt hangen en eigenlijk zijn er maar 2 of 3 echt je favoriet. De overhemden specialist overhemden.com heeft onderzoek gedaan onder hun klanten, om te bepalen welke kenmerken er toe doen om een favoriet overhemd te creëren. Uit dit onderzoek zijn vele kenmerken gekomen maar drie daarvan waren echt hele belangrijke eigenschappen.

Eerste eigenschap: het overhemd moet een optimale pasvorm hebben

Allereerst moet het overhemd natuurlijk goed passen. Het favoriete overhemd heeft aan alle kanten van het lichaam precies genoeg ruimte. Genoeg om comfortabel in te bewegen, en niet teveel zodat het nog mooi getailleerd zit. Het vinden van de juiste pasvorm is bepalend of het overhemd als comfortabel ervaren wordt. Zelfs overhemden van de allerbeste kwaliteit zullen niet jouw favoriet worden in de verkeerde maat.

Tweede eigenschap: het overhemd moet lekker zitten

Dit klinkt logisch. Je comfortabel voelen in een overhemd is natuurlijk belangrijk. Het lekker zitten van een overhemd heeft veelal te maken met de kwaliteit van het soort katoen dat gebruikt is. Katoen van hoge kwaliteit heeft de eigenschap fijner en zachter aan te voelen. Letterlijk als een tweede huid. Een comfortabel overhemd is dan ook vaker van hoge kwaliteit. Helaas zijn dit vaak ook net iets duurdere overhemden. De extra kosten wegen voor de meeste klanten op tegen het extra draagcomfort. Voor ongeveer 15 euro meer zit het overhemd dubbel zo lekker!

Derde eigenschap: het overhemd strijkt makkelijk

Een niet heel verrassende derde eigenschap. Een perfect overhemd moet makkelijk strijken of liever zelfs strijkvrij zijn. Niets zo vervelend als ’s morgens een overhemd aantrekken die nog een goede strijkbeurt kan gebruiken. Daarnaast moet het shirt gedurende de dag ook netjes blijven en niet te snel kreuken. Tegenwoordig komen steeds meer strijkvrije overhemden van hoge kwaliteit op de markt. Dit maakt de keuze makkelijker!

Vind hét perfecte overhemd

De tweede en derde eigenschap is voor iedereen hetzelfde. Maar eigenschap 1 is een ander verhaal. Niet alle mannen hebben dezelfde lichaamsbouw dus een pasvorm is ook niet hetzelfde. Om deze rede heeft overhemden.com gekozen om overhemden met verschillende pasvormen in het assortiment op te nemen zodat iedereen het perfecte overhemd kan vinden op de website van overhemden.com.

Gerelateerd nieuws

Trends

Trends voor de toekomst

De kledingtrends veranderen constant. Maar wat zijn nou de trends voor de toekomst? Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het milieu en met het