Kleding XXL

Het wereldmerk Hugo Boss

Deel artikel

Hugo Boss is in 1923 opgericht in Duitsland, door de gelijknamige Hugo Ferdinand Boss. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Hug Boss helaas betrokken bij de Nazi partij en maakte hij uniformen. Desondanks schudde het merk deze slechte geschiedenis van zich af nadat de oprichter kwam te overlijden en het bedrijf zich begon te focussen begon het merk zich te focussen op mannen pakken. In 1998 begon het merk ook kleding voor vrouwen te maken en 10 jaar geleden kwam voor het eerst ook een kledinglijn voor kinderen. Daarnaast maakt Hugo Boss ook andere luxeproducten zoals parfums, horloges en brillen. Het is dus absoluut een wereldmerk begonnen. Maar bij mode vragen we ons altijd af wat het merk wil representeren. Daarom bespreek ik in dit artikel waar Hugo Boss nou precies voor staat.

Pure zakelijkheid

Dat zijn de twee woorden waarmee de passie van Hugo Boss het beste kan worden benoemd. Hugo Boss wordt in meer dan 129 landen verkocht en heeft meer dan 800 eigen winkels. Hugo Boss staat natuurlijk nog altijd het meest bekend om zijn strakke en zakelijke pakken maar in werkelijkheid heeft het merk vele verschillende kledinglijnen die ook verschillende stijlen en persoonlijkheden representeren. Zo is er de lijn Boss Orange, die gekenmerkt wordt door jonge casual kleding voor jongvolwassenen. Daarnaast hebben ze ook een sportieve lijn die Boss Green heet. De kern lijn is desondanks nog altijd simpelweg BOSS welke zich voornamelijk focust op moderne en zakelijke kleding voor mannen en vrouwen. 

Schoenen en accessoires

Alhoewel Boss natuurlijk het meest bekend staat om zijn pakken en zakelijke kleding betekent dat niet dat het merk geen vrijetijd kleding en avondkleding creëert. Daarnaast maakt HUGO BOSS ook fantastische schoenen. Het merk heeft een breed assortiment van mooie schoenen. Ik ben zelf ook een groot fan van de accessoires die Hugo Boss maakt. De parfums zijn fijn en professioneel. De eerste keer dat ik een Hugo Boss luchtje kreeg was op relatief jonge leeftijd tijdens de middelbare school. Om deze reden was ik altijd een fan van het merk en toen ik mijn professionele carrière begon was mijn eerste pak dan ook een Hugo Boss pak. Het zijn hele mooie pakken maar het is wel een investering. Persoonlijk ben ik van mening dat de investering het meer dan waard is en je hebt in principe ook maar een of twee van deze fantastische pakken nodig. Ze zijn niet alleen stijlvol maar zitten ook erg comfortabel. 

Stropdas man

Gerelateerd nieuws

Trends

Trends voor de toekomst

De kledingtrends veranderen constant. Maar wat zijn nou de trends voor de toekomst? Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het milieu en met het