Kleding XXL

Jaren 60 kleding was bijzonder

Deel artikel

Hoe we de jaren 60 kleding ook omschrijven, bijzonder was ze in ieder geval. Dit geldt trouwens ook voor de kleding uit de jaren 50. Hoe het komt dat de jaren 60 kleding zo bijzonder is? Vaak werd vooral gekeken naar filmsterren en andere idolen. Het gaat hierbij trouwens vooral om de jongeren. Zij keken wat hun idolen droegen en pasten hun kledingstijl hierop aan. Ook was het voor hen belangrijk wat voor kapsel de filmsterren hadden. Ook hierin volgden zij hun favoriete spelers. Om deze reden kwam er ook steeds meer verschil tussen de kleding van jongeren en volwassenen. Daarnaast kende ook de haute couture uit Parijs een ware opleving. De Parijse mode werd heel populair.

Kenmerken van dameskleding uit de jaren 60

Wat zijn we aan de jaren 60 kleding van vrouwen? Als we het hebben over de roklengte, gebeurde er aan het begin van de zestiger jaren nog weinig. Iets later in de jaren 60 werd de lengte van de rok echter beduidend korter. De minirok deed zijn intrede. Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, moesten hieraan in het begin erg wennen. Maar niet veel later werd deze korte rok erg populair.

Kenmerken van herenkleding uit die periode

Wat zagen we vooral aan de jaren 60 kleding van de mannen? We moeten dan direct beginnen met de invloeden uit Italië. Logischerwijs betekent dit dat er meer elegantie kwam bij de heren. De broeken en jasjes werden strakker en ook zag je steeds meer pastelkleuren. Heel bijzonder is ook dat mannen zich steeds minder conservatief gingen kleden. Voor de jaren 60 was het echt ongekend dat een man geen stropdas zou dragen. Nu werd het plotseling geaccepteerd als een man een overhemd zonder stropdas droeg. Ook de spijkerbroek deed zijn intrede en de nette pantalon bleef steeds vaker in de kast hangen. Nieuw waren bijvoorbeeld ook de dikke wollen jassen. Meestal werden deze door middel van houtjes en touwtjes dichtgeknoopt.

Bijpassende accessoires

Heel populair werd het dragen van een sjaal. Voor zowel mannen als vrouwen. Mannen hadden dan meestal geen dikke wollen sjaal, maar juist een lichte zijde sjaal. Deze werd dan losjes om de hals geknoopt. Ook zonnebrillen ontbraken meestal niet als accessoire. De trend op het gebied van brillen was ook nieuw. Rond was de nieuwe mode.

 

Bron: Fashionopzijnbest.nl

Gerelateerd nieuws

Trends

Trends voor de toekomst

De kledingtrends veranderen constant. Maar wat zijn nou de trends voor de toekomst? Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het milieu en met het