Kleding XXL

Veilig werken 2.0

Deel artikel

Veilig en gezond werken zijn belangrijke elementen in onze samenleving. Veilig werken betekent werken in een omgeving waar de kans op een ongeval zeer klein is. Ondanks dat de kans op ongevallen vaak klein is, is deze kans nog niet overal klein genoeg. Wij geven je een aantal redenen om vandaag nog te beginnen met veilig werken 2.0!

Familie en vrienden
Misschien wel de meest voor de hand liggende reden om veilig te werken: je vrienden en familie houden van je en hebben je nodig. Maar jijzelf wilt vanavond ook weer veilig thuis komen van je werkdag en nog een rustig avondje tegemoet gaan. Veilig werken draagt niet alleen bij aan de lichamelijke gesteldheid. Ook je geestelijke gesteldheid plukt er de vruchten van. Je bent mentaal en fysiek sterker en dus een gezelliger persoon! Oftewel: win-win!

BeVEILIGd werken
Met veilig werken bedoelen we niet alleen fysiek veilig werken. Ook een bedrijf dat bureauwerk doet, heeft een aantal redenen om veilig te werken. Zo is de nieuwe avg wetgeving van start gegaan. Door goede wachtwoorden te kiezen, extra beveiliging op de smartphones te installeren, een afgesloten WiFi-netwerk te hebben, voorzichtig te zijn met e-mails en usb-sticks en vooral up-to-date te blijven van nieuwe regels, zorg je voor een veilige werkomgeving.

Het leven is leuk
Één van de belangrijkste redenen om veilig werken in te stellen, is dat het leven zo mooi en ontzettend leuk is! Je hebt een leuke baan waar je aardig wat uren doorbrengt gedurende je leven en de werksfeer die daar heerst is prettig en wil je behouden. Ook daarom is een veilige werkomgeving van belang. Zorg voor een BHV-koffer op het werk om eerste hulp te kunnen bieden bij een ongeval.

Afwisseling en voorbereiding
Als werknemer in een kantoor zit je vaak de hele dag achter de computer. Door voldoende afwisseling te bieden, vergroot je de werkproductiviteit niet alleen maar ook de veiligheid van je werknemers. Want nogmaals: veiligheid maakt gelukkig. Maar ook voor werk op de bouw is afwisseling goed. Wordt er met chemicaliën gewerkt? Zorg voor voldoende frisse lucht. Werk je met zware producten? Schaf Maxguard werkschoenen aan. Wil je bestand zijn tegen elk weertype? Koop dan een pilotenjack. Zorg ervoor dat jij en je personeel goed voorbereid te werk gaan.

Al met al is een veilige werkomgeving niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je personeel. Jij speelt een belangrijke rol in het creëren van een veilig werkomgeving. Geef dus het goede voorbeeld!

Gerelateerd nieuws

Trends

Trends voor de toekomst

De kledingtrends veranderen constant. Maar wat zijn nou de trends voor de toekomst? Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het milieu en met het